• Тюлені: цікаві факт про цих ссавців

  • Людмила Влох | Велика Епоха
    Субота, 26 жовтня 2013 року
Великі і лагідні очі, сильні ласти і тіло до 300 кг. Це тюлені — представники двох родин: справжні тюлені та вухасті.

Більшу частину життя вони проводять у воді. Полюючи на рибу, вони пропливають десятки, а то і сотні кілометрів. Керуючись відмінним нюхом і слухом, ці тварини навіть наосліп легко впольовують здобич. Проте є у них і вороги: білі акули і касатки.

Відокремлені гроти прибережних скель — улюблене місце відпочинку тюленів, а також пляжі, де ці ссавці можуть полежати на сонечку, просушити хутро, або, зібравшись у групи, погратися, пищачи і порохкуючи.

Ареал поширення — в основному приполярні широти — північні райони Атлантичного океану і окраїни Північно-льодовитого океану, Балтійське море, узбережжя Північної Шотландії тощо. Хоча вухасті тюлені полюбляють більш теплі води, такі як Індійський океан, Берінгове море тощо.

У період розмноження самці відганяють своїх конкурентів й охороняють свої гареми, які іноді сягають до 30 самиць.

Тюлені довгий час потерпали від людини. Полювання на них велося тисячоліттями заради шкіри, м’яса і жиру. Проте зараз безконтрольне нищення цих тварин припинилося.

Живуть тюлені до 40 років.
Підписатися:

Social comments Cackle

загрузка...