• 8 олій для гладенької та здорової шкіри обличчя

  • Вівторок, 7 травня 2019 року

Рослинні косметичні олії є природними і доступними альтернативами дорогим кремам для обличчя. Вони легко сприймаються шкірою, зазвичай не викликають алергій і здатні омолодити шкіру за лічені дні.

Для підтримки краси обличчя потрібен добрий зволожуючий засіб. Але більшість кремів, які є у продажу, містять багато сумнівних синтетичних інгредієнтів. Саме тому натуральні олії — популярний зволожуючий засіб, яким користуються як жінки, так і чоловіки.

Безліч наукових даних говорять про переваги олій: вони корисні для сухої шкіри і при багатьох захворюваннях. Найкращий спосіб переконатися в цьому — застосувати їх. Для початку перевірте, чи добре шкіра реагує на олію: нанесіть її на невелику ділянку і почекайте не менше 48 годин. Якщо немає почервоніння або якихось інших подразнень — олія безпечна.

Ось вісім олій, які корисні для шкіри:

Кокосове масло

Ця олія призначена не тільки для приготування їжі. Вона зволожує шкіру і має очисні та лікувальні властивості. Її можна знайти у продуктових магазинах і аптеках. Кокосове масло зазвичай має тверду форму і за консистенцією нагадує сало. За температури вище 24С воно тане.

Розітріть у долонях невелику кількість кокосового масла, щоб воно розтануло, і помасажуйте їм обличчя. Дайте всотатися протягом 5–10 хвилин, а потім видаліть надлишок тканиною.

Кокосове масло також можна використовувати для зняття макіяжу і як скраб для обличчя. Воно допомагає запобігти появі зморшок і ознак старіння. Окрім того, масло кокоса володіє антибактеріальними, протигрибковими і протизапальними властивостями, які роблять його ефективним при екземі, псоріазі, шкірних інфекціях, симптомах акне і сонячних опіках.

Експерти рекомендують не купувати масло, яке не твердне: таке масло майже позбавлене лаурінової кислоти — цінної речовини, яка бореться з бактеріями та запаленням, а також зволожує шкіру.

Ця олія придатна не для всіх. Деякі люди, які страждають акне, скаржаться на появу прищів після застосування кокосового масла.

Оливкова олія

Оливкова олія містить важливі вітаміни A, D, E і K, які зберігають шкіру здоровою. Це прекрасний антиоксидант, який запобігає передчасному старінню шкіри і захищає її після впливу сонця. Оливкова олія також має антибактеріальні властивості, однак дослідження показують, що в боротьбі з бактеріями вона не настільки ефективна, як кокосове масло.

Використовуйте цю олію як зволожувач, видаляючи надлишок за допомогою тканини, щоб не забивалися пори. Або змішайте її з морською сіллю, щоб зробити відлущувальний скраб.

Нещодавнє дослідження показує, що оливкова олія може викликати почервоніння у немовлят і у деяких дорослих з атопічним дерматитом (тип екземи). Купуючи оливкову олію, шукайте високоякісні сертифіковані бренди і вибирайте олію холодного віджиму, яка не піддавалася інтенсивній обробці і не містить хімічних речовин або добавок, які можуть пошкодити шкіру.

Арганова олія

Марокко є батьківщиною арганового дерева (Argania spinosa L.), на якому дозрівають горіхи. Їхні ядра подрібнюють і пресують для отримання універсальної олії.

Олію аргана використовують протягом століть. Вона містить вітаміни А і Е, а також антиоксиданти і жирні кислоти, такі як омега-9 (олеїнова кислота) і омега-6 (лінолева кислота). Ця олія має протизапальні, протигрибкові і протимікробні властивості, які роблять її особливо ефективною при боротьбі з вуграми, шкірними інфекціями, укусами і висипом. Вона відмінно зволожує шкіру, але не забиває пори.

Олія аргана дорога, тому перш, ніж купувати її, прочитайте етикетку, щоб переконатися, що вона на 100% натуральна.

Олія марули

Має багато спільного з аргановою олією. Її також отримують з горіхів дерева — у даному випадку з дерева марули (Sclerocarya birrea), яке росте в південній частині Африки. Вона містить вітаміни, жирні кислоти й антиоксиданти і використовується протягом сотень років для захисту шкіри та лікування різних захворювань.

Олія марули ніжно захищає шкіру, швидко вбирається та має протимікробні і протизапальні властивості. Допомагає відновити шкіру після довгого перебування на сонці, покращує вироблення колагену для запобігання старіння, зволожує і захищає шкіру від впливу навколишнього середовища, а також запобігає екземі.

Олія жожоба

Цю олію отримують з горіха рослини жожоба (Simmondsia chinensis), чагарнику, що росте на посушливому південному заході Сполучених Штатів і в Мексиці. Вона дуже нагадує шкірний жир людини (воскову речовину, що виробляється сальними залозами шкіри).

Містить безліч поживних вітамінів і мінералів, завдяки чому зволожує шкіру, не роблячи її жирною, заспокоює місця сонячних опіків, а також має протизапальну і антибактеріальну дію та допомагає боротися з екземою і псоріазом.

Олія жожоба широко доступна і відносно недорога. Вона досить безпечна, хоча деякі люди повідомляють про висипання і алергічні реакції. Але її не можна приймати всередину: жожоба містить ерукову кислоту — хімічну речовину, яка може викликати серйозні побічні ефекти, у тому числі й проблеми із серцем.

Олія авокадо

Ця олія містить багато жирних кислот, антиоксидантів, вітамінів і мінералів, які приносять користь шкірі. Її можна використовувати для гідратації, а її протимікробні та протизапальні властивості допомагають лікувати проблемні ділянки, такі як рани, сонячні опіки, псоріаз і вугри.

Чиста олія авокадо дуже густа і в’язка. Але швидко вбирається, не залишаючи жирного сліду, що добре для сухої, потрісканої і збезводненої шкіри, але не для жирної.

Олію авокадо можна знайти в інтернет-магазинах, супермаркетах і аптеках. Вибирайте олію холодного віджиму, яка піддавалася мінімальній обробці, завдяки чому в ній зберігається більше поживних речовин і антиоксидантів. Окрім того, шукайте олії, упаковані в непрозорі або темні пляшки, які захищають від впливу світла.

Олія шипшини

Олія насіння шипшини досить популярна. Вона містить безліч антиоксидантів, вітамінів і незамінних жирних кислот. Ця олія має давню історію використання: у якості лікарського засобу її застосовували ще корінні американці, у тому числі майя, та представники інших культур.

Олія шипшини підходить для всіх типів шкіри (окрім, у деяких випадках, шкіри з вуграми) і не тільки зволожує, але й покращує тонус шкіри, стимулює виробництво колагену, заспокоює пошкоджену опіками сонця шкіру, зменшує вікові плями і рубці від прищів, а також лікує екзему і навіть розацеа.

Олія шипшини швидко вбирається, і потрібно всього декілька крапель, щоб шкіра стала м'якою і еластичною. Це найбільш бюджетна з вищеназваних олій. Однак є й більш дорогий варіант — олія холодного віджиму, яка зберігає більше поживних речовин.

Зберігайте олію в холодильнику або в темному прохолодному місці, щоб вона не згіркла.

Читайте далі:

Ефективні поради для ділових жінок щодо догляду за шкірою

Чому тріскається шкіра на губах і як це виправити

Пластичний хірург, який страждав від захворювань більше 30-ти років: «Завдяки Фалунь Дафа я став здоровим»

Підписатися:

Social comments Cackle

загрузка...