• Пудра містить небезпечні речовини, що руйнують шкіру

  • Аліна Танько | Велика Епоха
    Середа, 31 серпня 2016 року

Косметична пудра — найбільш популярний засіб для вирівнювання тону обличчя та маскування всіх його недоліків. Про небезпечні речовини, що містяться у пудрі, та про їх дію, читайте далі.

Більшість дівчат і жінок, починаючи з підліткового віку, хоча би раз у житті користувалися пудрою та іншими тональними засобами, які дозволяють замаскувати вади шкіри, почервоніння або підліткові прищі.

Однак все, що ми наносимо на шкіру, впливає на неї (в залежності від складу косметики) певним чином. Це стосується і тональних кремів для обличчя. Чи впевнені ви у тому, що ваша пудра, консилер, тональний крем або коректор містять тільки безпечні речовини?

Небезпечні речовини та наповнювачі, що містяться у пудрі

Пудра буває розсипчаста або пресована. Але будь-яка пудра містить основні компоненти, без яких її неможливо створити.

Тальк (Talc). До недавнього часу тальк вважався безпечним природним компонентом косметики. Однак публікації щодо його потенційних, нехай і не до кінця перевірених, канцерогенних властивостей змінюють ставлення до тальку. Ще один недолік тальку: у складі пудри він може викликати подразнення легенів.

Бентоніт (Bentonite) — природний мінерал, що часто використовується в пудрі та інший косметиці. Бентоніт подібний за властивостями до глини, але з однією відмінністю — під час змішування з рідиною він утворює гель. Це свого роду пориста глина, яка швидко поглинає вологу зі шкіри, приводячи до висушування. Бентоніт утворює плівку на шкірі, яка перекриває доступ кисню до шкіри та утримує токсини. Під час нанесення такої пудри частинки бентоніту можуть створювати мікроподряпини на шкірі.

Рідкий ланолін (Lanolin Oil) може викликати закупорювання пор і появу вугрів. Рідкий ланолін, отриманий природним шляхом, вважається безпечним для шкіри. Але багато недобросовісних виробників використовують рідкий ланолін, який містить у своєму складі отруту — пестициди. Така добавка може викликати алергічні реакції й мати інші, ще не вивчені, наслідки.

Стеарат цинку (Zinc stearate) широко використовується в косметиці, в пудрах відіграє роль сполучного компонента. Стеарат цинку здатний накопичуватися в організмі й викликати алергічні реакції.

Мінеральна олія (Mineral Oil) — під цією назвою ховається продукт нафтопереробки. Багато хто вважає, що оскільки нафта — натуральна сировина, то і в мінеральній олії немає нічого небезпечного. Можливо, цей міф придуманий самими виробниками косметики, які використовують Mineral Oil майже у всіх засобах завдяки її низькій вартості.

Але на відміну від натуральних олій, які добре впливають на шкіру, мінеральна олія не має такої користі. Мінеральні олії — це суміш рідких вуглеводнів, відокремлених від бензину під час перегонки нафти. Ці речовини утворюють водовідштовхувальну плівку і затримують вологу в шкірі. Плівка з мінеральної олії разом з вологою затримує також всі відходи, продукти життєдіяльності організму, які виводяться через шкіру: токсини, вуглекислий газ і т.п., а також перешкоджає проникненню кисню.

Крім цього, мінеральна олія розчиняє природний шкірний жир, тим самим збільшуючи дегідратацію. Використання косметики на мінеральних оліях тягне за собою виникнення прищів і різних висипів на шкірі. Встановлено: в мінеральних оліях у високих концентраціях присутні канцерогени.

Токоферолу ацетат (Tocopheryl Acetate) часто використовується у виробництві косметики, в пудрі — як зволожувальна речовина. Може викликати алергію, свербіж, лущення та подразнення шкіри.

За матеріалами: f-journal, spa-master.

Дізнайтеся, які ендокринні руйнівники містить сучасна косметика.

Підписатися:

Social comments Cackle

загрузка...