• Сьогодні до Землі наблизиться 20-метровий астероїд

  • Марія Литвинова | Велика Епоха
    Неділя, 7 вересня 2014 року
Тиждень тому американські астрономи НАСА виявили 20-ти метровий астероїд 2014RC, який стрімко наближається до Землі.

7 вересня він пройде від нашої планети на відстані 40 тисяч кілометрів, що в 10 разів ближче, ніж орбіта Місяця.

Як зазначили в агентстві, жителі планети зможуть спостерігати це небесне явище навіть за допомогою аматорських телескопів.

Згідно поточних розрахунків, момент найбільшого зближення із Землею очікується десь о 14:18 за EDT (північноамериканським східним часом), о 11:18 за PDT (тихоокеанським літнім часом) або о 18:18 за UTC (всесвітнім координованим часом). За київським часом ― о 21.18. В цей момент астероїд буде перебувати в районі Нової Зеландії.

Учені запевнили, що даний астероїд ніякої загрози для Землі і космічних супутників не представляє.

Нагадаємо, 18 лютого 2014 року над Аргентиною пронеслася вогненна куля, після чого розірвалася за 350 км від Буенос-Айресу. Як припустили в Астрономічній Обсерваторії Санта-Фе, це був фрагмент хвоста астероїда або метеора. В момент його падіння і розпаду в повітрі земля здригнулася і затремтіли будівлі.


Читайте також:
Над Аргентиною вибухнув метеор
На нашу планету може впасти десяток метеоритів, як Челябінський
Підписатися:

Social comments Cackle

загрузка...