• Досьє: Джесіка Альба / Jessica Alba

  • Epoch Тіmes Україна | Велика Епоха
    Середа, 19 березня 2008 року
Американська актриса.

Дата народження: 28.04.1981
Сфера діяльності: кіно

Повне ім'я: Джесіка Марі Альба (Jessica Mary Alba)
Місце народження: Помона, Каліфорнія, США

Біографія

Джесіка Марі Альба народилася 28 квітня 1981 року в Помоні, Каліфорнія. Майбутня актриса кілька разів переїздила (її батько з іспанським, мексиканським і американським корінням служив у ВПС) до того як сім'я, нарешті, не осіла в Південній Каліфорнії.

Сімейство Альби виїхало в Білокси, Міссісіпі, потім назад в Каліфорнію, потім в Дель Ріо, Техас, і, нарешті, назад на західне узбережжя.

Незважаючи на постійні переїзди країною у віці 5 років вона вже мріяла стати актрисою. Свої перші уроки акторської майстерності вона брала в 12 років, і вже через дев'ять місяців у неї був свій агент. Свою першу роль у фільмі «Загублений табір» (Camp Nowhere, 1994) вона отримала випадково. Спочатку її прийняли на массовку, але після того, як вибула актриса, що виконувала головну роль, Джесіка зайняла її місце, тільки завдяки тому, що колір її волосся співпадав з кольором волосся основної актриси.

Після «Загубленого табору» Джесіка почала з'являтися в рекламах Nintendo і JC Penny і на телебаченні в серіалі «Таємний світ Олексія Мака» (The Secret World of Alex Mack, 1994).

Після зйомок на каналі Nickelodeon Джесіка отримала сертифікат із підводного плавання, коли знімалася в ролі Майї в серіалі «Фліппер» (Flipper, 1995). Під час зйомок її навіть викрали після декількох погроз по телефону. На щастя, її знайшли живою і здоровою в багажнику автомобіля.

Під час роботи з дельфінами Джесіці запропонували ролі в провальному Сході Венери (Venus Rising), телефільмі «Зарано для Джефа» (Too Soon for Jeff, 1996) і в епізодах в серіалі «Надія Чікаго» (Chicago Норі).

1998-ий рік був насичений роботою на телебаченні, включаючи періодичну появу в культовій мильній опері «Беверлі Хіллз» 90210 (Beverly Hills, 90210), «Південний Бруклін» (Brooklyn South) і «Корабель кохання», «Нова хвиля» (The Love Boat: The Next Wave).

Що стосується великого кіно, Джесіку можна побачити в «Панках» (P.U.N.K.S.), «Нецілованій» (Never Been Kissed) з Дрю Беррімор (Drew Barrymore) та «Руці-вбивці» (Idle Hands)  з Вівікою А. Фокс (Vivica A. Fox).

Із зростанням популярності Джесіки в Інтернеті, завдяки «Фліпперу» і її екзотичній зовнішності (у її предках данці, французи і мексиканці), не дивно, що Джеймс Камерон (James Cameron) узяв її на головну роль у своєму телесеріалі «Темний ангел» (Dark Angel). Ці ролі, безумовно, бонуси в її майбутній кар'єрі.

Вона отримала прізвисько "небесний ангел" і з'явилася в журналах Teen Magazine і Vanity Fair. Джесіка була висунута на Золотий Глобус в 2001-му в номінації Краща актриса телесеріалів.

Після довгих заручин з дорослою зіркою Майклом Уїтерлі (Michael Weatherly) - Логан в «Темному ангелові» - з 2001 по 2003, її помітили з іншою зіркою Марком Валбергом (Mark Wahlberg).

Офіційна особа L`Oreal (Альба знімається в рекламі фарби для волосся Feria), Джесіка повернулася в кіно в 2003-му з головною роллю у фільмі Хані (Honey). У 2004-му вона додала в свою фільмографію «Ласкаво просимо в рай» (Into the Blue).

На сьогоднішній день актриса Джесіка Альба чекає дитину від бойфренда Кеша Уоррена. Цю інформацію офіційно підтвердив представник актриси журуналу People. За словами представника, Альба народить свого первістка в кінці весни-початку літа 2008 року.

26-річна Джесіка зустрічається з 28-річним Кешем з 2004 року, коли вони познайомилися на зйомках «Фантастичної четвірки», де Кеш працював асистентом режисера. Парочка то зустрічалася, то розлучалася, то сходилася знов - і ось тепер такий чарівний результат справи!


Фільмографія Джесіки Альби

2008 Місто гріхів 2 (Sin City 2)
2007 Око (The Eye)
2007 Bill
2007 Пробудження (Awake)
2007 Везунчик (Good Luck Chuck)
2007 Фантастична четвірка 2: вторгнення Срібного серфера (Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer)
2007 Десять (The Ten)
2005 Ласкаво просимо в рай! (Into the Blue)
2005 Фантастична Четвірка (Fantastic Four)
2005 Місто гріхів (Sin City)
2003 Лапочка (Honey)
2003 Mad TV (Episode #9.5 - епізод) - серіал
2003 Інтимний словник (The Sleeping Dictionary)
2000 Темний ангел (Dark Angel) - серіал
2000 Параноя (Paranoid)
1999 Рука-вбивця (Idle Hands)
 1999 Нецілована (Never Been Kissed)
1999 Панки (P.U.N.K.S.)
1998 The Love Boat: The Next Wave (Remember? - епізод) - серіал
1998 Беверлі Хіллз 90210 (Beverly Hills, 90210) (епізоди) - серіал
1998 Brooklyn South (Exposing Johnson - епізод) - серіал
1996 ABC Afterschool Specials (Too Soon for Jeff - епізод) - серіал
1995 Фліппер (Flipper) (Джесіка 1995-1996) - серіал
1996 Chicago Норі (Sexual Perversity in Chicago Норі - епізод) - серіал
1995 Схід Венери (Venus Rising)
1994 The Secret World of Alex Mack (епізоди) - серіал
1994 Загублений табір (Camp Nowhere)

Джерело:
Доба

Підписатися:

Social comments Cackle

загрузка...